nedeľa 13. decembra 2015

Misia

Jej rozžiarené očká svietili snáď viac ako slnko! A to stačilo tak máličko! V snahe upútať na niečo, čo by malej Simonke urobilo radosť, kým si jej mama dopriala konečne relax v podobe kozmetického ošetrenia, bolo pomerne jednoduché! 

Svet žien je totiž je úžasný! A je jedno koľko máme rokov!

Kategória 35+ uťahaná po mesačnej uzávierke, rodičovskom združení a domáhania sa spravodlivosti s výživným .... konečne ucítila na svojej tvári ruky kozmetičky, ktoré jej pripomenuli, že aj ona samotná si zaslúži  kúsok pozornosti.

Kategória 5+ okamžite zaznamela pokles maminej pozornosti! Jej hlavička totiž vnímala nespočetné množstvo kúzelných vecí toho skutočného "ženského sveta".  

A ako inak?!  Všetko referovať a všetky tie poklady vtískať pred oči svojho doprovodu s povestným a už najmenej 20x použitým "Mami"
Farebná paleta šminiek, trblietajúce sa kamienky na šperkoch a doplnkoch, lodičky, šatky .... čoho sa dotknúť skôr???  Simku som obletovala  z každej strany v snahe zabrániť demolovaniu, ochrániť ju pred nebezpečenstvom padajúcej vešiakovej steny a zrkadla ....
/tie, ktoré máme deti - vedia o čom píšem... /
Usadila som ju do kresla, prehodila cez ňu 3-4 ružové šatky, z jednej sme vytvorili závoj, s ktorým predsa nemohla po salóne chodiť až do chvíle, kým nebude vychystaná ako bábika! Aby sa mamina tejto udalosti mohla účastniť, musela mať predsa aj ona krásnu napnutú a žiariacu pleť! Potom by nik neuveril tomu, že toto nádherné dieťatko môže byť z bruška takto strhanej ženy! 
Ani neviem ako, vtiahlo ma toto malé stvorenie do misie -  zrazu som sa aj ja cítila ako dieťa a navyše s veľmi vážnou úlohou! Zabrániť 21. vysloveniu: "Mami"
Čas nám ubiehal a keď už aj posledná korálka visela na Simoninej šiji, tá spokojne vyhodnotila, aká je krásna.  Zrak upriamila na dvere a s roztvorenou náručou i patričnou hrdosťou sa k nim rozbehla. "Mami, aha aká som nádherná! Som ako ty, maminka!" - zaštebotala a s úsmevom sa privinula k sukni tej najúžasnejšej ženy na svete!

V tichu, ktoré nastalo, som začala uvažovať o tom, či som tentokrát svoju misiu zvládla?! Nezabránila som tomu, aby 21x nezaznelo "Mami"!    Znelo však tak nadšene a úprimne! 
Bolo splnené iné a oveľa dôležitejšie poslanie!  Cítiť sa jedinečne! Byť neodolateľnou ... ako mama!

1 komentár: